JP Bresser (GUE instructeur) over Scuba Support

Een groot deel van mijn leven speelt zich onderwater af. Ik reis de wereld over als reporter voor diverse duikbladen en schrijf en fotografeer de mooiste en meest uitdagende bestemmingen. Daarnaast produceer ik ook nog eens tal van video opnames voor diverse opdrachtgevers.

Als fervent grotduiker en lid van een Europees Grot Exploratie Team, verantwoordelijk voor de documentatie, bevind ik mij ook regelmatig met foto en filmapparatuur op extreme locaties om de projecten vast te kunnen leggen.

Vanwege al deze werkzaamheden stel ik hoge eisen aan mijn apparatuur, betrouwbaarheid en bedieningsgemak zijn voor mij een vereiste. Als ik meer dan een kilometer in een grot zit met mijn scooters en camera's moet ik ervan op aan kunnen dat alles blijft werken. Soms heb ik ook aanpassingen aan mijn apparatuur nodig die de fabrikanten niet kunnen leveren.

Al het onderhoud en de modificaties, maar zelfs ook custom ontwikkeling van mijn materialen vertrouw ik maar aan 1 partij toe en dat al vele jaren.

Scuba-support is de enige aan wie ik mijn kostbare tools durf over te dragen met de garantie dat alles met veel zorg en aandacht wordt behandeld en het vertrouwen dat alles het zelfs onder de meest extreme omstandigheden blijft doen. Voor mij de enige manier waarop ik kan en durf te werken.

JP Bresser 

Anton van Rosmalen over Scuba Support

Mijn interesse gaat uit naar technische duiken. Technische duiken zijn duiken waarbij een directe terugkeer naar de oppervlakte niet mogelijk is. Dit komt voor als je in een wrak of grot zit of als je een flinke decompressieverplichting hebt opgebouwd. De oppervlakte kan bij dit soort duiken meerdere uren zwemmen bij je vandaan liggen. Het spreekt voor zich dat je in zo’n situatie wil kunnen vertrouwen op goed materiaal dat ook nog eens goed onderhouden is.

Technisch duiken betekent ook nog eens veel reizen naar bijvoorbeeld de Middellandse zee, Florida of Mexico. Niets is dan vervelender om er in het buitenland, vaak op afgelegen plekken achter te komen dat een duik niet door gaat vanwege materiaalpech. Daar komt bij dat jouw falende automaat, lamp, droogpak of scooter ook nog eens het einde van de duik betekent voor je hele team.

Technisch duiken is extreem materiaalintensief, je spullen moeten het dus gewoon altijd doen. ScubaSupport is een van de weinigen aan wie ik deze taak met een gerust hart toevertrouw. Altijd goed, altijd snel, altijd een goed advies en vaak slimme en doordachte oplossingen voor problemen waar je vaak in de praktijk tegenaan loopt.

Anton van Rosmalen

Product added to wishlist

Accepteer cookies? Onze webshop gebruikt ze om jou te helpen.