WhatsApp

Droogpak reparatie - Polsseal vervangen Latex

€ 42,00 inclusief BTW

ScubaSupport Droogpakreparatie en servicetools

Toevoegen aan Verlanglijst

Tag:

More info

Droogpakseals vervangen:

Droogpak seals zijn er in vele soorten en maten.

Zo heb je ze in verschillende materialen, zoals latex, neopreen en siliconen.

Latex is de meest gangbare materiaal keuze, dit is goed verlijmbaar op trilaminaat en neopreen.

Neopreen seals hebben een grotere isolatie waarde, dit is prettig in de nek en op de polsen, gezien dit de delen zijn waar je juist warmte verliest.

Siliconen seals zijn zeer soepel en knellen minder, echter niet verlijmbaar op de pakken, dus zal hier een ringsysteem voor gebruikt moeten worden. Hiervoor zijn meerdere ringsystemen geschikt, groot voordeel ten opzichte van latex is dat het niet verteerd of vergaat.

Belangerijk is echter wel dat je seals goed onderhoud!

Gebruik hiervoor geurloze talkpoeder zoals bijvoorbeeld Protalk van Mcnett of talkpoeders die daar voor geschikt zijn en GEEN baby talk, hierin zitten parfums die de seals juist aantasten!

Het doel van de talk is 2 ledig, ten eerste conserveert de talkpoeder het materiaal, en het 2e doel is om de frictie te verminderen.

Met talkpoeder glij je makkelijker je seals in.

Maar ook zijn er verschillende modellen, conisch en flessenhals (bottle neck) voor de polsseals. De conische hebben als voordeel dat als ze iets te strak zitten, je er een stukje af kunt knippen/snijden zodat ze iets ruimer worden en minder knellen.

Flessenhals seals, ook wel bottle neck seals zijn maatvast. Dus als deze te strak zitten, zullen ze moeten worden vervangen door een groter model. Let op dat er een verschil kan zitten tussen de omtrek van de linker en de rechter pols. Dit door dat de spieren in de ene arm vaak meer ontwikkeld zijn.

Neem contact op met Scuba Support voor een passend advies en eventuele vragen.

 

Related Products